Publicat per

PAC1: Disseny Universal. Plaça de la Universitat de Barcelona

Un dels punts més transitats de la ciutat de Barcelona és la plaça de la Universitat. Situada en ple centre neuràlgic, aquesta plaça de forma allargada i de poc atractiu estètic, ja que no conté cap edifici o monument, cap font o element decoratiu, compleix una funció molt important com a zona de pas i com a punt de trobada.

 

La plaça de la Universitat de Barcelona és una plaça situada en la confluència de la ronda de la Universitat, la ronda de Sant Antoni i la Gran Via de les Corts Catalanes. Se situa en la frontera entre dos districtes, l’Eixample i Ciutat Vella, més concretament entre el barri de Sant Antoni, el de l’Antiga Esquerra de l’Eixample i el Raval.

En la part nord de la plaça hi trobem l’edifici històric del Campus d’Humanitats de la Universitat de Barcelona, d’aquí ve el nom de la Plaça.

 

He escollit aquest espai pels seus aspectes funcionals i la seva ubicació. Com he comentat anteriorment, la plaça no té gaire valor estètic, però juga un paper molt important per diversos motius:

  • És un punt de trobada per molta gent, ja que està situat al centre
  • És un punt d’accés a altres parts de la ciutat. Hi trobem la parada de metro que rep el mateix nom de la plaça que comunica amb la línia 1 i 2 del metro de Barcelona, els autobusos de les línies 52, 54, 6, 67, H12 i V15. També conté una parada de Bicing i de taxis. La seva proximitat amb la plaça de Catalunya la connecten amb els Ferrocarrils de la Generalitat i la Renfe.
  • S’hi desenvolupen nombroses activitats, com per exemple els skaters que aprofiten la seva allargada i el terreny pla per practicar-hi esport. És el punt d’inici de manifestacions i protestes. S’hi han realitzat concerts. Durant la festivitat de Sant Jordi s’hi instal·len parades de venda de llibres i roses.

Penso que aquesta plaça és molt interessant tant per la seva alta ocupació, la seva situació i també per les mancances i problemàtiques que presenta, com per exemple: costa circular-hi en certes hores del dia, és molt sorollosa, s’hi reuneix gent sense sostre, hi ha brutícia etc.

Crec que la plaça de la Universitat ofereix moltes possibilitats per poder treure-li el suc al llarg d’aquesta assignatura.

Debat1el PAC1: Disseny Universal. Plaça de la Universitat de Barcelona

Deixa un comentari