Publicat per

PRÀCTICA 2: INTERACCIÓ I OBJECTE (1)

PRESENTACIÓ I DESCRIPCIÓ DE L’OBJECTE

En l’espai esportiu “Salting Hospitalet”, he escollit la tableta que hi ha en la recepció del centre, ja que es el dispositiu amb el qual més persones interactuen habitualment i pràcticament l’únic.
Normalment el material amb que estàn fetes les tabletes són metall, vidre o plàstic. Encara que es poden utilitzar altres materials. La tableta elegida segurament està feta de plàstic.

Els components principals són: la pantalla tàctil, els botons per encendre i apagar, pujar i baixar el volum, un forat per endollar un auricular i un carregador per poder omplir la bateria d’aquesta, Per aguantar la tableta, disposa d’un element de suport que s’enganxa directament a aquesta. Encara que l’usuari només fa ús de la pantalla tàctil.

Es tracta d’una tableta de 10 polsades. Mesura 24 cm de llargada, 15 cm d’alçada i 0,6 cm d’amplitada. En el dibuix, es representa la tableta a escala 1:5.

La principal funció de la tableta és registrar per primer cop als nous usuaris. Al registrar-se estàs aceptant les normes, les condicions d’ús i per indicar que qualsevol incidència que passi fent esport (lessió, caiguda…), ja estaves informat i no serà responsabilitat del centre. Una vegada omplert tot el formulari, ja estàs registrat i qualsevol cop que vagis a la instal·lació ja no caldrà donar aquesta informació i tornar a fer tot el formulari ja que les dades estàn incorporades en la seva base de dades. També a l’estar registrat, poden portar un control de la gent que hi ha anat (com en el cas del COVID-19, que es pot fer un rastrejament i posar-se en contacte amb els usuaris en el cas que es dones un positiu en COVID-19, o bé per economia i marketing saber la població principalment diana i enfocar les campanyes a aquest grup de població.
Analitzant les interaccions del context, els usuaris es troben influenciats per l’il·luminació del centre i la il·luminació de la tablet en si mateixa. Hi ha el soroll de la música de fons que posa el personal del centre i el xivarri dels nens parlant i corrent amunt i avall. L’olor sempre es caracteritzat pels aliments i menjar que en aquell moment estàn fent a la cafeteria pels clients, com pot ser cafe, frankfurts, pizza, croissants.. Tothom qué és client nou del centre o no està registrat ha de fer ús de la tableta per poder registrar-se i desprès anar al mateix taulell a comprar les entrades de les sessions.

ANÀLISI DE LES DIMENSIONS PER A L’ÚS DEL DISPOSITIU

Per l’ús d’aquest dispositiu són importants l’alçada corporal, la mà i els dits de la mà.
L’alçada corporal intervé en l’accés al dispositiu ja que està en un lloc alt (el taulell). La longitud de la mà i del dit tindràn a veure amb la facilitat d’introduir les dades a la pantalla. L’amplada distal i proximal del dit seràn les encarregades de picar les dates a la pantalla, sense donar a dos tecles a la vegada,
L’altura estàndar de la població espanyola és d’1,66 cm. La longitud de la mà estandar és de 18,3 cm. La longitud del dit index és de 6,8 cm. L’amplada proximal del dit index és de 2 cm i l’amplada distal és de 1,7 cm. En aquest cas, les persones amb movilitat reduida no tindràn la mateixa altura ja que estàn assentades a la cadira de rodes. Els nens no arribaràn segurament a l’altura estandar de la població ni les seves mans ni dits tindran la mateixa longitud ni amplada.

Debat1el PRÀCTICA 2: INTERACCIÓ I OBJECTE (1)

 1. Enrique Macias Camuñas says:

  Hola Marta!

  El dispositiu que has analitzat és correcte, tot i que per la proposta hauràs d’incloure elements analògics, botons o accessoris que activin coses perquè no es quedi tota la interacció en la pantalla.

  Per poder analitzar bé el dispositiu hauries de fer referència als mètodes relacionats amb l’anàlisi d’artefactes, les tècniques d’observació d’usuaris i les entrevistes ens proporcionaran el conjunt de dades que necessitarem per executar un procés de disseny centrat en les persones, pots donar un cop d’ull al Design toolkit per fer aquest anàlisis complet.

  Les dimensions les has de representar gràficament no només de la tauleta també en el teu cas de les mans. Per la tauleta hauries d’incloure més detall, gruix, botons, distancies, suport…

  Per finalitzar respondre la llista de troballes i incloure de noves si fos el cas.

  Qualsevol cosa parlem.

  K.

Deixa un comentari